Menu:

Recent Entries

Categories

Hroničarski zapis [75]
Haiku poezija [6]
Priče [191]
Generalna [22]
Zemun [7]
Kolarac - koncerti [9]
Poezija [20]
Zbornik [0]
Konvolut [0]

Links

Link blogova
- Prečica do sna
- merkur
- nietzsche
- Dragi lepi svete moj
- Svet mašte
Link muzika
- Historia de Amor
- Flaer Smin
- Hana`s Eyes
- GIOVANNI MARRADI - Just For You
- Passage Into Midnight
- Moonlight sonata
- Secret Garden - The Promise
- J.Linstead
- Shevaree
- Enya
- Inxs
- Ry Cooder
- Chris Spheeris - Electra
- Mix Laura
- Saint Privat - Poisson rouge
- Moreza - tell me why
- Continuando
- Hindi Zahra
precica.do.sna@gmail.com

Syndicate

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3

93. - Govor nakita

riznica | 10 Septembar, 2015 12:20

Naušnice nosim od malena. I menjam po želji i potrebi. Danas na levoj ruci imam tri a na desno dve narukvice. Ogrlice ne skidam a i njih relativno često menjam. Na desnoj ruci, ovih dana nosim ogroman prsten a na levoj jednu zmijicu... 

A sad, kako psiholozi sve o svakome znaju, tako su rekli i da na osnovu nakita koji neko nosi možemo da sudimo o njegovim sklonostima i karakteru.

E, baš me zanima, pa hajdemo zajedno da vidimo šta kažu. :D 

 

1.     Žene koje nose ogrlicu odlučne su i vole život

2.     One kojima je najdraži komad nakita prsten – čvrsto stoje na zemlji i staložene su (to garant povezuju sa  brakom i burmom, kuhinjom i varjačom!!?)3.    Burma otkriva tradicionalnost

4.    Ako nose prsten sa velikim kamenim, ne strahuju od okoline i u stanju su da se suoče sa svakim ko tvrdi suprotno

5.    Veliki prsten na palcu simbol je težnje ka moći, ako ga nosi na ruci kojom piše simbol je potrebe za menjanjem sveta, a ako je na drugoj ruci riziva energiju i samodisciplinu za ostvarenje cilja(palac predstavlja snagu volje i nezavisnost; kažiprst samopoštovanje; srednji prst je nosilac sistema vrednosti, morala i životnog stila; domali prst fokusiran je na privlačenje suprotnog pola a mali prst dovodi se u vezu sa komunikacijom i brzim dosetkama)

6.    Veliko prstenje sa dragim kamenjem na kažiprstu pokazuje želju za javnim priznanjem. Skromnije prstenje, naročito na ruci koja nije dominantna, učiniće da bolje upozna svoja suština .U drevna vremena  kraljevi su nosili prstenje baš na ovom prstu.

7.     Ako se domalom prstu ne nosi burmu, već neki drugi prsten, to predstavlja potrebu za dramom i ugledom u društvu. Ovaj prst na levoj ruci direktno je povezan sa srcem. Zato se burma i nosi na njemu. On, takođe, predstavlja osećanja i kreativnost.

8.     Prstenje na levoj ruci, na bilo kojem prstu, velikoj kreativnosti. To je zbog toga što levu ruku kontroliše desna strana mozga, odgovorna za kreativnost, a na desnoj logičko razmišljanje i kontrolu; 

Narukvice

Za žene kojima je omiljeni deo nakita narukvica, tajanstvene su i jače na delima nego na rečima. Uglavnom nose dve ili više metalnih narukvica, jer žele da zveckanje metala govori umesto njih. MinđušeMinđuše uglavnom nose odvažne, ponosne žene koje ne žele da se izgube u masi, ali ni da štrče. Istrajne su, ali ne i tvrdoglave.

Za ženu koja nosi premale, jedva ukrašene i gotovo neprimentne minđuše, koje veličinom ne prelaze liniju resice uha, kaže se da ima osećaj za modu i izgrađen stil, ali da ne želi da privlači pažnju. Takva osoba je ili stidljiva ili nema potrebu da hrani svoj ego. Postojana je i pouzdana. Kada joj ne prija da boravi u većem društvu ili kada ne želi da bude primećena, nosiće male minđuše, bez boje i ukrasa, šaljući okolinu tihu poruku da želi da se drži na distanci i da bi za one, koji možda pomišljaju da joj priđu, bolje bilo da ostanu na pristojnoj udaljenosti. Nasuprot tome, postoje žene koje obožavaju da uvek i svuda budu primećene, da se svet vrti oko njih. Ženu koja odgovara ovom opisu retko kada ćete videti da nosi male, sofisticirane minđuše. Uglavnom se opredeljuje za veće, veoma ukrašene i uočljive, koje izgledaju skupoceno i poručuju da je njihova vlasnica zvezda i da želi da je svi primete, naročito poznati, moćni i bogati ljudi, ili oni do čijeg mišljenja joj je stalo. Svesna je svoje pojave i ponosna je zbog toga. Ona ne zahteva vašu pažnju, ona insistira na njoj! Važno joj je da sve obavesti da u životu voli samo najfinije stvari i da ima mogućnosti i da ih dobije. Za nju je život velika žurka. Često ćete je "uhvatiti" kako se divi sopstvenom odrazu u ogledalu. Ako u velikoj prostoriji postoji barem jedno, znajte da će ona, nepogrešivo, biti u njegovoj blizini.

Pojedine žene vole da nose nasleđen nakit, poput antičke narukvice, minđuša, prstena ili ogrlica koje prekrivaju gotovo celo poprsje, a kakve su moderne ove sezone. One nikada ne nose nakit koji je trenutno moderan. Takve žene odlikuje odanost porodici, partnerima i prijateljima. 

Osobe koje vole da nose nakit koji su same napravile smatraju da su jedinstvene i da mogu da iskažu svoju ličnost i ukus kroz nakit. Ovakve žene su prirodne i kreativne. Ako se bave poslom koji ima veze sa teatrom ili arhitekturom, mogu da ostvare veliki uspeh.   Preuzeto 

 

Dakle kad stavljate nakit otvarate  sebe, dajete objavu o svojim vrlinama, manama, težnjama... To je poput onoga da odelo ne čini čoveka ali ga pokazuje. Bolje reći da pokazuje dnevno ili trenutno raspoloženje i ništa više od toga.

Stvarno dobra zabava!!! :))))

Uopšte ne verujem da ima toliku ozbiljnost kako to psiholozi vole predstaviti, a vi kako hoćete. ;)

Ne dajte se zavesti!! ;) 

 

Posted in Generalna . Dodaj komentar: (1). Trekbekovi:(0). Permalink
«Next post | Previous post»

<

Map IP Address
Powered byIP2Location.com