Menu:

Recent Entries

Categories

Priče [191]
Haiku poezija [6]
Hroničarski zapis [70]
Poezija [20]
Kolarac - koncerti [9]
Generalna [22]
Zemun [7]
Zbornik [0]
Konvolut [0]

Links

Link blogova
- Prečica do sna
- merkur
- nietzsche
- Dragi lepi svete moj
- Svet mašte
Link muzika
- Historia de Amor
- Flaer Smin
- Hana`s Eyes
- GIOVANNI MARRADI - Just For You
- Passage Into Midnight
- Moonlight sonata
- Secret Garden - The Promise
- J.Linstead
- Shevaree
- Enya
- Inxs
- Ry Cooder
- Chris Spheeris - Electra
- Mix Laura
- Saint Privat - Poisson rouge
- Moreza - tell me why
- Continuando
- Hindi Zahra
precica.do.sna@gmail.com

Syndicate

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3

57. - Ko to tamo peva 2

riznica | 06 Jul, 2015 19:10Danas je izmereno 34°C  u hladu Košutnjaka, znači u gradu je bilo bar 39°C.  Kažu, nema te vrućine koja bi obustavila rad!! (takav nam Zakon)

Jedva sam smogla snage da se vratim kući.

Gledam Beogradsku hroniku, prilog, u autobusima su danas merili 36 - 41°C. Samo 30 od 200 i nešto autobusa ima klimu! (a u saobraćaju i nema dovoljno autobusa, pa su velike gužve, a time i veća vrućina od trenutno izmerene na uzorku) U oko 80 autobusa je prošle godine, navodno, ugrađena klima ali se pokvarila?

Zato ima i više nego dovoljno (razularenih) kontrolora željnih da biju, da vređaju  svakoga i kada  automati za validiranje  ne rade, uz besmislene i netačne optužbe ... O tome da nam ne daju novac namenjen prevozu na ruke, već se „mora“ uplatiti  firmi BusPlus, već i vrapci sve znaju. Ali zato, ako smo na godišnjem odmoru pet dana, za tu (jednu) polovinu meseca nema uplate, pa preostalih deset dana sami plaćamo prevoz, ako nećemo da nas biju! SuperBusPlus!!

 

I zašto, pitam ja vas, mi mesečno plaćamo kartu od oko 7500,00 dinara firmi BusPlus?!!

Niti ima dovoljno autobusa, niti su ispravni.

 

Posted in Hroničarski zapis . Dodaj komentar: (14). Trekbekovi:(0). Permalink
«Next post | Previous post»

Comments

 1. 1. krasiva  |  07/06,2015 at 23:36

  Dečko sam iz unutrašnjosti, slučajno ovog vikenda bio u prestonici, a i često ranije, u pakleno toplim i sibirsko hladnim uslovima. Vi ste, sestro, raspuštena banda. Pratio sam, pomno posmatrao, niko od vas ne plaća kartu. A hoćete klimu, i grejanje. Jeste li bili negde u provinciji, možda kod nekih rođaka, prijatelja, da li postoji još neko mesto u zemlji gde se putnici voze besplatno? Jel mislite da su autobusi, osim u Beogradu, svuda idealni? Pogasile su se sve prevozničke firme, nemaš lokalni autobus da vidiš od želje, a vama autobusi štraftaju na svakih 10-15 minuta, da li ste vi svesni da to košta? Ja znam da se krade, krade se svuda, ali to nije izgovor. Ako želite da se bunite za krađu, vas bar ima dovoljno, a i osetljivi su na vas više nego na druge, organizujte se, borite se, i politički ako treba. Vi to ne želite, jer vam ovakvo stanje odgovara, ne plaćate prevoz. Sutra će vam pasti na pamet da ne plaćate struju, i šta vas briga, niko vam ništa ne može, a i tu ima krađa (izgovora u vašem slučaju) koliko želite.
  Svaka promena, dolazi iznutra, iz ćelije, i širi se naviše. Treba dati primer, ali treba imati nekog za primer. U anominiranoj masi..teško.

 2. 2. Aneta  |  07/07,2015 at 01:09

  @krasiva
  Danas se dvoje ljudi onesvestilo u autobusu, mnogi su sedeli na podu.
  U takvim uslovima ni vozač ne može voziti, pobiće okolo ostale učesnike u saobraćaju.
  Karta je bezobrazno skupa.
  U uslovima teškog siromaštva kakvo vlada u Srbiji i grad i država su dužni obezbediti besplatan narodni prevoz kao što imamo narodne kuhinje. Svi plaćamo kartu.
  A ti mora da si kontrolor, dečko iz unutrašnjosti. :-)

 3. 3. krasiva  |  07/08,2015 at 00:04

  aneta:
  Bila bi dobar režiser, ako već nisi. Karta nije bezobrazno skupa, izađi malo u provinciju da vidiš šta je karta, mene lično ona na mesečnom nivou košta mnogo više nego tebe, na posao putujem u zadatoj trasi, a ti je koristiš za sve pravce. Inače, za razliku od tebe, ja nemam autobus da se vozim,imao sam, nemam više. Imam nešto što se zove linijski taksi, automobil koga moraš da čekaš da krene, dok skupi putnike, ponekad i po sat vremena, a kada skupi, u taj smrdljivi prostor zbija se petoro ljudi, gura, sedimo jedno drugom na glavi, bez vazduha. Ti automobili su uglavnom u raspadu, to tek treba da vidiš.
  Kako se građani Beograda ophode prema siromaštvu uverio sam se ove zime, kada sam se našao u tramvaju broj 7, blokiranom tramvajem 6, u kome je beskućnik pao na pod i tako čekao, bez i jednog humanog prilaza, ležao bez svesti, dok je vozač u društvu van istog mirno pušio cigaretu. Siromaštvo nije moj brat koji živi u Beogradu, i koji ne plaća kartu, kao ni stotine ljudi, pristojno obučenih, ušima punih slušalica, koji prolaze pored automata, a i pored ljudi, kao pored turskog groblja.
  Besplatan prevoz? Cela Srbija da ima besplatan prevoz? Pa to nema ni u Norveškoj. Jel znaš šta se dešava u Londonu kad ne platiš kartu? Vozač ne vozi. Svi te gledaju, čekaju, niko ništa ne priča, autobus stoji, dok ne overiš kartu.

 4. 4. Aneta  |  07/08,2015 at 00:32

  @krasiva
  Polako.
  Gde to ti živiš? :D
  Ti bi podneo siromaštvo, al samo da se plaća BusPlus!! ;)
  Dobro, šalim se.

  A evo sada ozbiljno:
  Vidi, u Norveškoj nema ni to da cela država radi u administraciji koja se btw. množi tom brzinom da postaje "socijalna ustanova".
  A London, ha, pa video si kako je prošla Premijerova supruga koja nije platila kartu!!! I kod nas bi tako?Kako da ne!
  Mi da bi se počeli upoređivati sa kulturnim i civilizovanim svetom prvo moramo napraviti takvu, na zakonu utemeljenu državu, zakonu koji važi za sve i bez Lujovog (XIV) pricipa "država to sam JA" Tek posle toga ima smisla sve ovo o čemu ti govoriš.
  I još malo šale:
  Ne, nisi ti kontrolor, ti si vlasnik BusPlusa! :D

  PS
  A Beograd?
  Beograd je nešto posebno, drugačije od Srbije ... volim ovaj grad, volim i sve mu praštam. :))

  Hvala ti što se javljaš, dragi su mi tvoji komentari iako bih ti još protivrečila :P

 5. 5. petronije  |  07/08,2015 at 08:15

  A da probate da idete pešice? Biće i smrada i vreline, ali mnogo manje nego u prevozu. Niko vam ne može pisati kaznu zato što nemate kartu, jer vam je niko ne može ni prodati. Imali bi ste i više vremena za razmišljanje, pa bi vam kreativne ideje češće šamarale mozak.

  P.S. I ne zaboravite flašicu da se Nada Macura ne naljuti. :)

 6. 6. Aneta  |  07/08,2015 at 11:03

  @petronije
  Ja sam ZA :)
  Imam ja i drugih rešenja, ali šta da radim sa kartom?
  Ja IMAM KARTU!

 7. 7. petronije  |  07/08,2015 at 11:48

  Na Zeleni venac sa njom. Ne znam za tebe, ali mene svaki put kada dodjem u Beograd uhvati seta baš na Zelenjaku. Niko više ne šapuće: "Markice, markice, markice" :)

 8. 8. Aneta  |  07/08,2015 at 12:31

  @petronije
  Personalizovane su,to se više ne radi. :)
  Ali ne rekoh danas je prevoz bio odličan, baš kao u spomenutoj Norveškoj ili Londonu.
  Može Beograd sve kad hoće:))

 9. 9. krasiva  |  07/08,2015 at 22:24

  aneta:
  Svest. Ta reč, na žalost, vama nije poznata. Naravno da je Beograd drugo, nadam se da će drugo i ostati. Nema tu šta da se bistri o državi, znamo kakva je, ali nemam pravo da zameram bilo šta kome ako se ne pridržavam normi, pisanih i moralnih, i ne dajem primer. Ako ne osećam sramotu zato što neko ulaže trud, znoji se zbog mene, zarađuje parče hleba, a ja nemam obraz, pa kako da očekujem da bilo ko vrednuje moj rad?
  Kad mi budemo dobri, dobra će nam biti i država. U suprotnom, ne treba imati očekivanja.

 10. 10. Aneta  |  07/08,2015 at 22:46

  @krasiva
  Ja sam sasvim ispravna i zaista ne vidim šta tu nije u redu. Uredno plaćam kartu i očekujem adekvatnu uslugu prevoznika? I kako se ja to ne pridržavam moralnih normi? Ne znam šta bih uopšte i mogla više od toga?
  Ja, koliko god se trudim, tebe još uvek ne mogu razumeti, ali stvarno?

 11. 11. Aneta  |  07/08,2015 at 22:52

  PS @krasiva
  Svest je i saznanje i spoznaja nečega. Možda si ti i u pravu, ali onda je vreme i da mi kažeš ono što znaš da ne znam. :-)

 12. 12. Savka  |  07/16,2015 at 08:20

  Saobraćajni fakultet radi analizu saobraćaja i linija postojećih trasa ...

 13. 13. Blic  |  07/16,2015 at 09:17

  Blic

 14. 14. Aneta  |  07/16,2015 at 09:26

  @ Blic
  Na mojim linijama više nije gužva, ali i dalje ne poštuju red vožnje, već nailaze po dva autobusa sa iste linije istovremeno(?)

  A vidi ovo :)

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

<

Map IP Address
Powered byIP2Location.com